С приближаването на един от най-топлите християнски празници – Великден, решихме да ви разкажем повече за едно от най -големите вдъхновения на нашата колекция – фениксът.

Птицата Феникс е прекрасен символ, който присъства в  митологията на много култури легенди за нея съществуват и се откриват в персийската, гръцката, римската, египетската, китайската, японската, корейската, индийска, славянска и други митологии.

Фениксът е представен като голяма красива и величествена птица, а перата й са обагрени в червено, жълто и златно, цветове символизиращи огънят и слънцето. Животът на птицата е необичайно дълъг, а в самият му край тя събира ароматна дървесина, като канелени пръчки и мирта, изграждайки гнездо за себе си. Когато се настанява в него тя се самозапалва, а пламъците я поглъщат. След три дни птицата се възражда отново от пепелта, като млада и силна, изпълнена с живот и жизнена сила.

 

Фениксът символизира животът след смъртта, новото начало, божественото, Ин и Ян, любовта.

Сега става ясно и защо птицата е възприета като символ в ранното християнство, точно поради аналогията на смъртта на Христос и неговото Възкресение три дни след смъртта му.

 

Фениксът е символ на промяната, на една вечна цикличност, кръговрат, на началото и краят. След всеки край идва и ново начало, изпълнено с надежда.

Този мощен знак събрал сила, вдъхновение и любов в себе си инспирира и Snake Legend, да създадат за вас в новата си колекция модели, носещи настроение и нежност.

Подарете си този прекрасен символ, превъплътен в актуални за сезона т-шърти или зарадвайте ваши близки.fenix